I morgon reser jag mig igen

Dagen skulle ha varit en “faste-“/lågkaloridag. Det började okej. Ingen frukost, som vanligt. Vid niotiden var jag, okaraktäristiskt nog, vrålhungrig. Knappt 100 kcal. Fine. Lunch = sallad, lite svamp, två tunna skivor avokado och lite räkor. Cirka 200 kcal. Fine. Det lämnade 200 kvar till kvällen, och mina planer var ett kokt ägg och lite grönsaker. Men dagen var lång, frun var semesterlängtardeppig och treåringen var inte hemma. Jag bestämde mig för att strunta i det hela, äta något till middag som jag aldrig skulle servera mitt barn, och allmänt trösta mig med mat. I min hjärna kändes det inte så ätstört eftersom det var ett aktivt beslut (nåja).

I samråd med k. hustrun, och efter en titt i skafferi och kylskåp (ingen orkade till affären) ställde jag mig och bakade scones. Det var mysigt i köket – jag gillar ju att dona där – och det hela kändes så normalt, så okomplicerat, så ångestbefriat. Inga tankar om att jag “unnade mig” eller “syndade” eller “fuskade”.

Vi åt framför tv:n, pratade och hade mysigt (och saknade vårt barn). Plockade undan, startade diskmaskinen och fortsatte framför tv:n. Tills ångern och ångesten slog till.

Advertisements

3 thoughts on “I morgon reser jag mig igen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s